Background Image

 

Balatonfüred - Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség

Tisztelt Gyülekezeti Tagtársunk, kedves Testvéreink, kedves látogatók!

A covid-19 koronavírus járvány magyarországi terjedésének megelőzése érdekében Magyarország Kormánya vészhelyzetet és számos korlátozó intézkedést léptetett életbe. Az intézkedések a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények tiltását tartalmazzák, melynek kapcsán az evangélikus templomban megrendezendő koncertek az elkövetkező időszakban elmaradnak.

A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetésének 2020. március 14-én az esti órákban a gyülekezeti vezetés felé eljuttatott tanácsainak megfelelően 2020. március 15-től a gyülekezeti közösségi alkalmakat határozatlan ideig, de legkorábban virágvasárnapig felfüggesztjük. Elmaradnak a vasárnapi istentiszteletek minden templomunkban, hétközi alkalmaink, a bibliaóra, az énekkari próba, a mama-baba kör és az ifjúsági alkalmak is. A hittan oktatását az iskolák által ajánlott rendelkezések alapján távoktatás formájában folytatjuk tovább.

Az aktuális vasárnapi igehirdetést a gyülekezet honlapján közzétételre kerülő videó felvételen, valamint írásos formában is minden héten megtekinthetik.
A honlap elérhetősége: http://balatonfuredievangelikusgyulekezet.hu.

Lelkészünket bizalommal keressék +36/20-824-6902-es mobilszámán, amennyiben lelki gondozásra, kauzális alkalom egyeztetésére van szükségük.

A gyülekezet lelkésze és vezetése elkötelezett abban, hogy Isten igéje minden időben hangozzon, azonban jelen helyzetben szükségesnek tartjuk, hogy a templomi látogatás mellőzésével, az istentisztelet online követésével, az Útmutató és a Biblia forgatásával éljük meg személyes kapcsolatunkat Istennel. Hordozzuk imádságban megbetegedett embertársainkat és világszerte a járvány elleni küzdelemben résztvevőket!

Megértésüket és imádságos szeretetüket kérjük!

A gyülekezet elnöksége