Background Image

 

Balatonfüred - Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség

Tisztelt Gyülekezeti Tagtársunk, kedves Testvéreink, kedves látogatók!

A covid-19 koronavírus járvány magyarországi terjedésének megelőzése érdekében Magyarország Kormánya ismét számos korlátozó intézkedést léptetett életbe. Bár az állami korlátozás az egyházi istentiszteleti alkalmainkat közvetlenül nem érinti, társadalmi felelősségvállalásunk és egymás védelmében úgy döntöttünk, személyes megjelenéssel járó alkalmainkat szüneteltetjük.

Elmaradnak vasárnapi istentiszteleteink minden templomunkban, és hétközi alkalmaink is az online térbe kerülnek át.

A gyülekezet lelkésze és vezetése elkötelezett abban, hogy Isten igéje minden időben hangozzon, s talán a nehéz időkben még jobban szükség is van lelki támogatásra. Jelen helyzetben azonban szükségesnek tartjuk, hogy a templomi látogatás mellőzésével, az istentisztelet online követésével, az Útmutató és a Biblia forgatásával éljük meg személyes kapcsolatunkat Istennel.

Igehirdetést, istentiszteleti alkalmat minden vasárnap közzéteszünk gyülekezetünk honlapján (http://balatonfuredievangelikusgyulekezet.hu), ahol hétközi alkalmainkat is online tartalmak közzétételével helyettesítjük. Gyülekezetünk ifjúsági csoportja online formában tartja összejöveteleit.

Templomunk ugyanakkor nem kerül „lakat alá”. Bár hitünk szerint Isten jelenlétét bárhol érezhetjük, amennyiben bármely testvérünket szíve arra indítja, kérjük jelezze, és biztosítjuk a templomi imádság lehetőségét. Lelkészünket bizalommal keressék +36/20-824-6902-es mobilszámán, amennyiben lelki gondozásra, kazuális alkalom egyeztetésére van szükségük.

Előre jelezzük, hogy lelkészünk kislányának születésekor helyettesítését Szabó Vilmos Béla ny. esperes fogja ellátni.

Hordozzuk imádságban megbetegedett embertársainkat és világszerte a járvány elleni küzdelemben résztvevőket!

Szíves megértésüket kérve!

Gabnai Sándor lelkész,
Kiss Péter József vezető felügyelő